A kormány azt tervezi, hogy elveszi az önkormányzatoktól a helyi szakrendelők működtetésének jogát! De semmi plusz forrást nem rendelne hozzá. Emiatt csökkenhet a színvonal, sőt egyes ellátások is veszélybe kerülhetnek! Egy szakmai konferencián beszélt az egészségügyi államtitkár az átalakításról, ami veszélyeztetné a szakrendelők működését.

Az önkormányzatok éves szinten több száz millió forintot raknak bele a járóbeteg ellátásba, így van ez például a 8. és 9. kerületben is. Ezzel tudják biztosítani a magas színvonalú, a helyi igényekre szabott ellátást. A kormányzat semmilyen forrást nem biztosít a szakrendelők további működtetésére, így az elvétel után színvonal csökkenése, az ellátások számának csökkenése, és elvándorlás várható. Most az, hogy a szakrendelők nagy részét az önkormányzatok működtetik, biztosítja, hogy nekünk, állampolgároknak is legyen közvetlen beleszólásunk az egészségügyi ellátásunkba. Ezt meg kell őriznünk.

A Józsefvárosi Önkormányzat képviselőtestülete határozatban utasította el a szakrendelő elvételét, támogassa ön is aláírásával ebben a küzdelemben Pikó András polgármestert, és az önkormányzati képviselőket!

Ne hagyjuk, hogy ezt is elvegyék tőlünk! Támogasd te is egy aláírással, hogy a helyi önkormányzatoknál maradjanak a szakrendelők!

Írd alá a petíciónkat!