A kormány azt tervezi, hogy elveszi az önkormányzatoktól a helyi szakrendelők működtetésének jogát! De semmi plusz forrást nem rendelne hozzá. Emiatt csökkenhet a színvonal, sőt egyes ellátások is veszélybe kerülhetnek! Egy szakmai konferencián beszélt az egészségügyi államtitkár az átalakításról, ami veszélyeztetné a szakrendelők működését.

Az önkormányzatok éves szinten több száz millió forintot raknak bele a járóbeteg ellátásba, így van ez például a 8. és 9. kerületben is. Ezzel tudják biztosítani a magas színvonalú, a helyi igényekre szabott ellátást. A kormányzat semmilyen forrást nem biztosít a szakrendelők további működtetésére, így az elvétel után színvonal csökkenése, az ellátások számának csökkenése, és elvándorlás várható. Most az, hogy a szakrendelők nagy részét az önkormányzatok működtetik, biztosítja, hogy nekünk, állampolgároknak is legyen közvetlen beleszólásunk az egészségügyi ellátásunkba. Ezt meg kell őriznünk.

Ne hagyjuk, hogy ezt is elvegyék tőlünk! Támogasd te is egy aláírással, hogy a helyi önkormányzatoknál maradjanak a szakrendelők!

Írd alá a petíciónkat!