Polgári engedetlenséggel indult sok iskolában az idei tanév! A pedagógusok nem kérnek mást, csak ami minden dolgozónak jár: tisztességes béreket és valódi sztrájkjogot! Az oktatás ügye pedig mindannyiunk ügye, hiszen társadalmunk jövője a tét. Álljunk ki a pedagógusok mellett!

Nem várhatjuk el senkitől, hogy reggel 7 óra után az iskolában legyen, tanítson 5-6 órát megállás nélkül, majd szakkörök, felkészítő foglalkozások után javítson dolgozatokat, készüljön a másnapi óráira, és még képezze is magát, legyen naprakész a szakmájában. Mindezt éhbérért, azon gondolkodva, hogy milyen másodállást vállaljon, mert saját gyermekének is finanszírozni kell az iskolakezdést.

A kormány teremtsen valódi sztrájkjogot, vonja vissza a rendeletet, amely meghatározza, milyen még elégséges szolgáltatásokat kell biztosítaniuk a pedagógusoknak, mert ebben a formában ez a sztrájk ellehetetlenítését jelenti! A sztrájk minden dolgozó alapjoga, mindenkinek jogában áll érvényesíteni az akaratát a munkáltatóval szemben, legyen az az állam vagy egy nagyvállalat.

Azonnali fizetésemelésre van szüksége minden pedagógusnak, a kötelező óraszámukat le kell csökkenteni, és minden adminisztrációval töltött időt, minden túlórát időben ki kell fizetni! Ha pedig ez megvan, akkor kezdjünk el egy párbeszédet az oktatási rendszer radikális megreformálásáról, ezúttal a tanárok véleményét is kikérve.

Álljunk ki minél többen a pedagógusok mellett, mert a jövőnk a tét!