A 2022-es országgyűlési választásokat megelőző ellenzéki előválasztás az Orbán-rendszer ellenzékének előremutató kezdeményezése. Itt az ideje azonban, hogy egyértelművé tegyük: nem elég a kormányváltás, a társadalom kizsákmányolása, kiárusítása, lenézése és sarokba állítása nem 2010-ben kezdődött és nem 2022-ben lesz vége. 

 

Gyökereinél kezdve kell újragondolni a társadalmi együttélés alapjait úgy, hogy a tisztességes élet, a jólét ne kiváltság, hanem alapvetés legyen. 

 

Vissza kell szerezzük a jövőnket! Ezért indítjuk Jámbor Andrást a 6. egyéni választókerületi előválasztáson József- és Ferencvárosban. 

 

Jámbor András személyében régi tagot tudhatunk magunk között, hiszen már a 2019-es önkormányzati kampány idején csatlakozott hozzánk. Azóta nagy utat tettünk meg: Szabad Budapest Fórumból Szikra Mozgalom, baráti aktivista-társaságból intézményesült szervezetté váltunk. 

 

András ez idő alatt rengeteg munkát tett a szervezetünk építésébe, alapszabályunk megalkotásába. Tapasztalt mozgalmárként, rendszeresen felhívta a figyelmünket azokra a hibákra, amelyeket gyakran elkövet egy fiatal szervezet, tudásából a Szikra nagyban gazdagodott. 

 

Jámbor Andrást azonban sokan nem mint politikai szervezőt ismerik, hanem mint blogger, újságíró, a Mérce.hu alapítója, korábbi főszerkesztője. Évtizedes politikai kommunikációs gyakorlattal a háta mögött érkezett a Szikrába és támogatásával számos tagunknak nyílt lehetőség arra, hogy kipróbálják magukat és fejlődjenek az írás, nyilvános kommunikáció, tartalomgyártás terepén. 

 

Az elmúlt évek közös munkája nyomán és az évtizedes baloldali tevékenysége alapján hisszük, hogy Jámbor András hűen fogja képviselni mindazt, amiért küzdünk. András képviselői pozíciója mozgalmunk és a tágabb rendszerkritikus, ökológiai és szociális változásért küzdő szervezetek közössége számára fontos eszköz és erőforrás lehet, amennyiben választópolgárok országgyűlési mandátummal ruházzák fel őt. 

 

Így nemcsak a mi közösségünk képviselője lesz, hanem mindazoké, akik a dolgozók és a környezetünk kizsákmányolása ellen szállnak harcba ma Magyarországon.  

 

Habár tudjuk: egy fecske nem csinál nyarat, azonban egy szikra is képes tüzet gyújtani az éjszakában!

 

Legyél te is egy ilyen szikra, András!

 

Ha te is támogatnád a Szikrát és Jámbor András kampányát írd alá petíciónkat itt.

Ha több információ, a választási programunk is érdekel, látogass el a kampány honlapjára: https://www.jamborandras.hu/