Kemény munkával összekuporgatott autóból, lemondások árán törlesztett kétszobás panelből, a fizetés levont harmadából - ezekből harácsolják a végrehajtók a profitot. Az adósok védelme állami feladat lenne, ami alól kibújik a kormány: inkább vetik magáncégek elé a bajbajutottakat. Elég volt!

A közösség érdeke, hogy államosítsák és rendezzék a végrehajtásokat! Írd alá a petíciót, ha egyetértesz!

A tíz legnagyobb végrehajtói cég összesen évi 4 milliárdos haszonnal dolgozik! A kormány meg úgy tesz, mintha kötelezve lenne, hogy a törlesztéssel bajba került emberek megsegítése helyett a saját profitjukért dolgozó végrehajtók szekerét tolja. Orbánék magáncégeket hatalmaznak fel, hogy pénzt préseljenek ki olyan emberekből, akiknek épp csak pénze nincs.

Az állam felelőssége - az állam feladata: írd alá a követelést, hogy államosítsák a végrehajtásokat!

A Völner-Schadl kirakatper kevés, a végrehajtói rendszer egészét kell átalakítani! Az alábbi hat pontot követeljük.

1. Közös felügyeletet, állami védőhálót!

A végrehajtásokon élősködő magáncégeket fel kell számolni, a végrehajtást állami kézbe, közös felügyeletünk alá kell venni!

2. Az áldozatok kártalanítását!

Az állami tulajdonba vett végrehajtói cégek profitjából kártalanítani kell a végrehajtói visszaélések áldozatait!

3. Elektronikus nyilvántartást!

A bajbajutott emberek egyszerűen és átláhatóan férjenek hozzá a végrehajtásukat érintő dokumentumokhoz!

4. Jogot a joghoz!

Végrehajtás esetén az érintettek kapjanak ingyenes jogi segítséget: senki se veszíthesse el az otthonát azért, mert elveszik a jogi útvesztőkben!

5. Az elévülés újragondolását!

Az 5 éves elévülés csak papíron működik: a valóságban évtizedekig húzódhat egy végrehajtás, a kamatok közben pedig sokszorosára emelik az összeget; korlátozzák a végrehajtást 10 évben!

6. A magáncsőd felülvizsgálatát!

A magáncsőd intézményét úgy kell átalakítani, hogy ma Magyarországon senki se válhasson adósrabszolgává!

Írd alá a követelésünket, oszd meg a barátaiddal, mesélj róla az ismerőseidnek, szólj a szomszédnak! Ma kell kikényszerítenünk végrehajtási rendszer átalakítását, mert holnap már megint kilakoltatnak valakit!